NK Tegelwippen ’21

In 2021 hebben heel veel stoeptegels, klinkers en ‘onderhoudsarme’ tuinen plaats moeten maken voor groen tijdens het NK Tegelwippen. De 81 deelnemende gemeenten streden onderling om de eer én werkten aan een klimaatbestendige toekomst.

Na de succesvolle editie van het NK Tegelwippen in 2020 hebben we het NK Tegelwippen uitgebreid naar heel Nederland. Heel Holland wipt! Iedereen kon meedoen door tegels in zijn (gevel)tuin te vervangen door groen en deze op te geven via de website.

Wippen is belangrijker dan winnen
De gemeente met de meeste gewipte tegels won de Gouden Schep en de stad met de hoogste TPI (gewipte tegels per 1000 inwoners) won de Gouden Tegel. Ook onderling namen gemeenten het tegen elkaar op in verschillende derby’s waaronder Amsterdam vs. Rotterdam, Breda vs. Tilburg en Groningen vs. Leeuwarden.

Voor de ‘wippers’ waren er ook mooie prijzen: een prijzenpakket voor de Wippers van de Week- en Maand én de prestigieuze Publiekswipper Award.

Maar wippen is natuurlijk belangrijker dan winnen: we doen het allemaal voor meer groen!

Media aandacht
De media volgde de Tegelstand op de voet; onder andere de Volkskrant, het Parool, Veronica FM, NOS, Nu.nl, Telegraaf en vele anderen schreven over de spannende strijd.

Bekijk hier meer NK Tegelwippen filmpjes.

Resultaat:

  • 1.556.919 gewipte tegels
  • ruim 14 hectare groen erbij a.k.a. zo’n 28 voetbalvelden
  • ontelbaar veel media aandacht
  • ontelbaar veel liefde

Opdrachtgever: Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat
Concept: Frank Lee / Dus Wat Gaan Wij Doen
Art direction: Frank Lee
Design: Frank Lee
Productie: Frank Lee
Website: nk-tegelwippen.nl

Meer werk Neem contact op

Categories